Lisbeth Berens Bang

Lisbeth Berens Bang

Billedhugger

Uddannet fra det Fynske Kunstakademi 1988-1994

Med inspitation i naturen og havens blomstermodellerer Lisbeth Berens Bang organiske og stiliserede blomsterskulpturer.

“Hvert eneste kronblad og blomsterstand har jeg omhyggeligt og instinktivt modelleret, skåret ellertrukket ud af leret. Simple former forvandles tilkomplekse skulpturer, hvor hver eneste lille blomst erunik.”

Skulpturerne er skabt i sort eller hvidt porcelænsler og brændes ved højetemperaturer for at skabe sprøde nuancer af hvid og lavalignende nuancer af sort.

Min inspiration finder jeg i en livslang passion for naturen, for botanik og eninteresse i, hvordan blomster og planter er blevet brugt som inspiration i allekulturer verden over.Jeg husker stadig en rejse til Indien, under min studietid på akademiet, hvorsmå miniaturemalerier, filigranformede intarsiaarbejder og monumentaleorganiske former printede sig ind i min hukommelse.”

Det sendte mig hjem med stærke indtryk og i mange år har jeg været på“kunstscenen” med marmor og bronze-skulpturer, hvor jeg har blandetarkitektur og botanik. Jeg laver altid en lille detalje eller en lille fortælling,som f.eks. intarsia i marmoret eller botanisk inspirerede tryk i bronzen.”

Lige nu, i 2024, sidder jeg på mit værksted og fordyber mig i porcelænleretsmuligheder, nærstuderer blomster, stængler, krydderurter, frøstande ogformer dem til de værker, som bl.a er repræsenteret her på Galleri Q.