Marianne Lydom Schultz

Marianne Lydum Schultz (Marianne holder lige en pause med at udstille i Galleri Q, men glæd dig! Hun kommer igen i juli og august 23)


Marianne er uddannet grafiker, tegner og keramisk formgiver. I en årrække har hun arbejdet med illustrationer til og grafisk tilrettelæggelse af bøger. Sideløbende har hun skrevet tre bøger om keramik og glas.

En tidlig interesse for stilistiske skulpturer, urbilleder og original indiansk keramik har ført Marianne på længere studierejser uden for Europa, blandt andet til Østen, Mellemamerika og senest USA og New Zealand.

Hver skulptur formgives i keramik eller voks. Herefter støbes den i højst otte eksemplarer. De færdiggøres individuelt på hendes værksted, bliver nummererede og således er alle skulpturerne unika.

Glassoklerne støber og sliber Marianne på værkstedet. Soklerne i cortenstål bliver patineret af naturen og får derfor alle forskellige udtryk.


Mariannes INSPIRATION

Motiverne i Mariannes bronzeskulpturer peger i to retninger. Dels mod det arketypiske, det enkle grafiske udtryk. Dels peger de mod den inspiration, hun henter i menneskers liv og livet som menneske. Ofte hvilende, tænksomme og reflekterende mennesker i en ellers travl verden.

Det isgrønne, gennemsigtige glas i kontrast til den tunge, massive bronze og det rustne jern. Bløde former i samspil med rustikke overflader. Marianne nyder at arbejde med denne spænding mellem materialernes udtryk og væsen, samtidig med at skulpturen i sin helhed udtrykker en stille harmoni.